Communityforum

Internetwinkel

Prikbord
Contact

Links
Archief
Disclaimer
Filosofie


Lente 2009 - Vanwege totale herziening van het websitepark, worden hier voorlopige en vooral externe verwijzingen gemaakt naar lopende en afgeronde voorbeeldprojecten. Linken zijn herzien.

ENERGIE

Duurzaam Curaçao
Curaçao is rijk aan potentiele energie in de vorm van zon-, wind- en golfslagkracht. In 2005 bracht NewDay.nl wat deskundigen bij elkaar om te verkennen of deze energie de motor kon zijn van een waterstofeconomie. Die stap ging te ver, de eerste stap - overschakelen naar zelfvoorzienende duurzame elektriciteitsopwekking - is wel heel goed mogelijk. Zie voorlopig de meest-actuele versie:
Duurzaam Curaçao II

KyotosConsequences.Com
Als 'we' met Kyoto zeggen dat de mens in elk geval bijdraagt aan het fenomeen Extended Global Warming, dan moeten die acitivteiten waarmee we dat doen, meebetalen aan de gevolgen ervan. Welke gevolgen? Dijkverzwaring bijvoorbeeld, om de rivier binnen- en de zee buitendijks te houden. NewDay.nl is de initiatiefnemer tot het awarenessproject onder de naam:
KyotosConsequences.Com

De Koninklijke Weg
Duurzaam Curaçao én KyotosConcequences.Com zijn ook als één te benaderen; integraal oftewel de Koninklijke Weg. Zo aanpak vraagt om een Koninklijke benadering... lees verder.

RUIMTEVAART

Stichting Mars Society Nederland en Rotterdam
NewDay.nl-voorloper ETLD zette - zeker in het begin - zwaar in op Mars, de Rode Planeet. De mogelijkheden van onze naaste buurplaneet zien wij als een springplank naar een grotere menselijke aanwezigheid in dit universum van mogelijkheden. De ETLD-initiatiefnemer was betrokken bij de oprichting van de inmiddels gevestigde Mars Society Nederland. Als privepersoon en als tijdelijk beleidsambtenaar van de gemeente Rotterdam.

Meer informatie NewDay.nl voor Rotterdam

Beleidsplan Nederlandse ruimtevaart
De bijdrage van Nederland aan Europese ruimtevaartinitiatieven werd in 2004 herijkt.

De bijdrage van NewDay.nl

Bush wil naar de maan (en daarna naar Mars)
President George W. Bush kondigde nét voor zijn herverkiezing een grote campagne aan die "de menselijke aanwezigheid in de ruimte aanzienlijk gaat vergroten".

Lees meer.

Ruimtetoerisme
Nieuw en commercieel - blijkbaar - aantrekkelijk is het fenomeen ruimtetoerisme. NewDay.nl werkte als intermediair tussen het European Centre for Space Law en het eerste commerciele ruimtevaartagentschap Virgin Galactic. Een en ander heeft geleid tot een samenwerking tussen de jongste dochteronderneming van sir Richard Branson en het aan NewDay.nl gelieerde ETLD.

Zie ETLD.nl
EVOLUTIE

Meer volgt z.s.m.

POLITIEK

Een beweging die continu wordt geïnspireerd en aangejaagd door evolutie en het universum, daar moeten wel politieke kantjes aanzitten.

* Een postmoderne partij (geschreven begin 2003)
* Tegengeluid op Noam Chomsky & Naomi Klein.

Een pre-NewDay.nl concept van de initiator: IriGaza, een cocnept om de Palestijnen, Israeliers en internationale gemeenschap en bedrijven economisch afhankelijk van elkaar te maken. Lees verder.
top

®NewDay.nl/ETLD 1996 - online 1999 - 2007